Woon Bewust Informatiemarkt

21-01-2016

Woon Bewust Informatiemarkt vrijdag 18 maart van 14:00 tot 17:00 uur

In het gemeentehuis van Veenendaal staat de Woon Bewust Informatiemarkt weer op het programma, het doel van deze campagne is om inwoners bewust te maken van de mogelijkheden om langer zelfstandig thuis te wonen. Daarnaast worden inwoners geattendeerd op de mogelijkheden om energetische maatregelen te treffen. Alle inwoners van 60 jaar en ouder ontvangen een uitnodigingsbrief voor de informatiemarkt.

Het programma is als volgt:

  • 14:15 Opening wethouder mevrouw M. Overduin
  • Presentaties/workshops in de Scheepjeswolzaal
  • Markt is doorlopend van 14:00 tot 17:00 uur

Locatie: Gemeentehuis Veenendaal Raadhuisplein 1

Van Laar tuinen merkt in het dagelijkse leven dat het voor steeds meer mensen niet meevalt om de tuin nog goed te kunnen onderhouden en wij geven dan ook graag advies over hoe je een tuin onderhouds armer maakt. Vaak staat beplanting op een verkeerde plek in de tuin zodat de planten nauwelijks groeien en staan er hagen in de tuin die wel vier keer per jaar geknipt moeten worden.

Door het toepassen van de juiste beplantingen in een tuin heb je binnen een jaar uw tuin compleet dicht zitten zodat u niet eindeloos het onkruid hoeft te wieden, ook kunt u een haag in laten planten die maar een keer per jaar geknipt hoeft te worden.

Op de Woon Bewust Informatiemarkt staan wij ook met wat voorbeelden van kunstgras, Van Laar tuinen is een erkend Royal grass kunstgras dealer en installateur. Als u uw huidige gazon laat vervangen door kunstgras scheelt dat enorm veel tijd aan het maaien van het gazon maar ook het geven van water en meststoffen is dan overbodig.

Onze hoveniers kunnen het tuinonderhoud natuurlijk ook van u overnemen, zo is het mogelijk dat wij wekelijks langs komen voor het onderhoud van de tuin maar een keer per maand of 4 keer per jaar kan natuurlijk ook.

Van Laar tuinen is een expert in het aanleggen van Prairietuinen, een prairietuin is een tuin vol met rijkbloeiende vaste planten en siergrassen.

De prairieplanten worden geplant in een laag prairieva, prairieva is een laagje lavasteentjes van zo’n 10 centimeter dikte en het voordeel van prairieva is dat er nauwelijks onkruid in kan gaan groeien. Dat scheelt weer een hoop uren aan schoffelen voor u.

Ook leggen onze hoveniers automatische tuin beregening aan zodat u niet meer aan zware tuinslangen hoeft te trekken door de tuin om de planten en het gazon te bewateren.

Soms is het lastig als u veel hoogteverschil in uw tuin heeft, traptreden zijn te hoog of bestrating staat vol met waterplassen.

Van Laar tuinen denkt graag met u mee over het herindelen van uw tuin en geeft een goed advies zodat u weer tientallen jaren met veel plezier van uw tuin kunt gaan genieten.

_MG_6491

Deel dit bericht....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin