Tuintrends van 2018

07-03-2018

Wat kunnen we allemaal verwachten als het om de nieuwste tuintrends van 2018 gaat? Zien we elementen terug van het afgelopen jaar? Of gaan we een geheel nieuwe richting op? Wij hebben een aantal trends voor u op een rijtje gezet.

 

Natuurlijke elementen en verschillende materialen

De afgelopen jaren zagen we dat vooral de strakke tuinen de voorkeur hadden. Het komende seizoen zijn het juist de natuurlijke elementen die we meer terug gaan zien. Denk hierbij aan zwerfkeien en stenen. Maar ook hout in verschillende kleuren en structuren.

Daarnaast is het combineren van verschillende materialen iets wat we het afgelopen jaar al voorbij zagen komen. Dit zet zich nog even voort in 2018. De combinatie van hout en staal is een populaire trend in bijvoorbeeld tuinmeubilair.

 

Binnen naar buiten

Bij deze trend is het de bedoeling om de stijl van uw interieur naar buiten door te trekken. Dit betekent het gebruik van dezelfde kleuren, materialen en elementen. Zodat u tuin en interieur als het ware één wordt. Een voorbeeld hiervan is de industriële trend die zowel binnen als buiten kan worden toegevoegd.

 

Een weelderige tuin

Bij een weelderige tuin komt het erop neer dat u de planten hun gang laat gaan. Vaak wordt de stijl van een weelderige tuin bepaald door de aanwezige omstandigheden. De planten vormen tenslotte de basis. Om te voorkomen dat u door de bomen het bos niet meer kunt zien, is het mogelijk de tuin te begeleiden. Hier is echter wel wat extra kennis voor nodig.

 

De kleuren van 2018

Tot slot zijn de kleuren goud en messing al erg populair in het interieur. In de tuin passen deze kleuren ook goed. Denk hierbij aan kleine details als het onderstel van een tafel of aan sierpotten. Daarnaast mogen de kleuren zwart, blauw en groen er ook zeker zijn in 2018.

Welke trend is uw favoriet?

Deel dit bericht....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin