Toekomstgericht tuinieren

18-02-2022

Toekomstgericht tuinieren noemen wij dat, maar wat is toekomstgericht tuinieren dan?

In elke tuin valt winst te behalen op milieubesparende mogelijkheden, zoals wateroplossingen en meer vergroening in de tuin.
Door het gebruik van veel bestrating in tuinen is er regelmatig wateroverlast bij pittige regenbuien. Wanneer we deze bestrating vervangen voor beplanting, dan wordt de grond weer waterdoorlatend en kan het regenwater wegzakken in de bodem. 
Nog een wateroplossing is drainage, waarbij het regenwater wordt afgevoerd en hergebruikt kan worden voor de beregening van de tuin.

Groen in de tuin is onmisbaar! hoe meer, hoe beter vinden wij. Een groene leefomgeving is goed voor mens, dier en natuur, verhoogt de biodiversiteit en heeft een fijne uitstraling. Zelfs groene wanden in kantoren zijn mogelijk….. En even een weetje, het is bewezen dat mensen productiever zijn in een groene werkomgeving.
Ook al heb je een kleine tuin, balkon of dakterras er is voor elk soort tuin een groene oplossing. Je kunt bijvoorbeeld denken aan verticaal tuinieren of het aanleggen van sedumdaken.

In een slimme tuin en een duurzame tuin maken wij gebruik van de robotmaaier en automatische beregening.

Robotmaaier

Een robotmaaier heeft alleen maar stroom nodig en dit kunt u uit uw zonnepanelen halen. Naast het feit dat dit een enorme lastenbesparing voor het milieu is, scheelt het ook de nodige wekelijkse geluidsoverlast van uw motormaaier. Een motormaaier verbruikt benzine en als u uw gras laat maaien door een hovenier komt daar nog meer onnodige uitstoot bij kijken, omdat de hovenier wekelijks naar uw tuin toe komt rijden.

Zijn er nog meer voordelen van een robotmaaier?

  • Altijd een mooi gemaaid gazon
  • Manier van natuurlijke bemesting
  • Geen grasafval in de kliko
  • Nauwelijks mosvorming
  • Minder bemesten
  • Tijdswinst
  • Kostenbesparend

 

Beregening

Het toepassen van automatische beregening in uw tuin is waterbesparend. Wist u dat u wel 70% kunt besparen op water als u gebruik maakt van automatische beregening? Goed voor het milieu en natuurlijk ook voor uw eigen portemonnee.

Wij installeren complete beregeningssystemen en adviseren u over allerlei manieren van beregening, pompen en de aanleg van het beregeningssysteem.
Daarnaast zijn wij smart partner van Gardena, dat wil zeggen dat wij alle smart producten van Gardena kunnen installeren.

 

Minder tuinonderhoud

Met slimme beregening en een slimme robotmaaier in uw tuin bespaart u veel tijd. Daarnaast bespaart u geld, op de hovenier en op het water.
Dit zijn niet de enige voordelen. Wij passen bestaande tuinen aan, zodat het onderhoud soms wel met 70% is te verminderen.

Bij deze aanpassingen kunt u denken aan:

  • Het planten van bladhoudende bomen (dit scheelt bladruimen)
  • Gebruik van bodembedekkende beplanting (het scheelt onkruid wieden)
  • Onderhoudsvriendelijk straatwerk waar nodig is, zoals een terras, tuinpad of oprit

 

Onderhoudsvriendelijk straatwerk

Tegenwoordig zijn er vele soorten en maten keramische tegels verkrijgbaar. Deze tegels verkleuren niet, krassen nauwelijks en door een goed voegmiddel te gebruiken tussen de tegels heeft u geen last van onkruid. Ook hebben de nieuwste betontegels een mooie coating zodat deze niet snel zullen verkleuren.

Deel dit bericht....Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin