Toekomstgericht tuinieren

29-01-2020

Toekomstgericht tuinieren noemen wij dat, maar wat is toekomstgericht tuinieren dan?

In elke tuin valt veel winst te behalen op milieubesparende mogelijkheden, wat dacht u van een slimme robotmaaier of automatische beregening.

Een robotmaaier heeft alleen maar stroom nodig en dit kunt u uit uw zonnepanelen halen. Naast het feit dat dit een enorme lastenbesparing voor het milieu is, scheelt het ook de nodige wekelijkse geluidsoverlast van uw motormaaier. Een motormaaier verbruikt benzine en als u uw gras laat maaien door een hovenier komt daar nog meer onnodige uitstoot bij kijken, omdat de hovenier wekelijks naar uw tuin toe komt rijden.

Zijn er nog meer voordelen van een robotmaaier?

  • Altijd een mooi gemaaid gazon
  • Geen grasresten op uw gazon
  • Geen grasafval in de kliko
  • Nauwelijks mosvorming
  • Minder bemesten
  • Tijdswinst
  • Kostenbesparend

Slimme beregening

Het toepassen van automatische beregening in uw tuin is waterbesparend. Wist u dat u wel 70% kunt besparen op water als u gebruik maakt van automatische beregening van Gardena? Goed voor het milieu en natuurlijk ook voor uw eigen portemonnee.

Wij werken met de smart producten van Gardena. De bodemvochtigheid wordt door een Smart sensor gemeten, op deze manier krijgt uw tuin nooit teveel of te weinig water. Wij gebruiken verschillende soorten sproeiers omdat een haag een andere waterbehoefte nodig als bijvoorbeeld een gazon.

Gardena heeft een app ontwikkeld waarin alle slimme producten te bedienen zijn, waar u ook maar bent. De Smart app.

Minder tuinonderhoud

Met slimme beregening en een slimme robotmaaier in uw tuin bespaart u veel tijd. Daarnaast bespaart u geld, op de hovenier en op het water.
Dit zijn niet de enige voordelen. Wij passen bestaande tuinen aan, zodat het onderhoud soms wel met 70% is te verminderen.

Bij deze aanpassingen kunt u denken aan:

  • Het planten van bladhoudende bomen (dit scheelt bladruimen)
  • Gebruik van bodembedekkende beplanting (het scheelt onkruid wieden)
  • Onderhoudsvriendelijk straatwerk waar nodig is, zoals een terras, tuinpad of oprit

Onderhoudsvriendelijk straatwerk

Tegenwoordig zijn er vele soorten en maten keramische tegels verkrijgbaar, deze tegels verkleuren niet, krassen nauwelijks en door een goed voegmiddel te gebruiken tussen de tegels heeft u geen last van onkruid. Ook hebben de nieuwste betontegels een mooie coating zodat deze niet snel zullen verkleuren.

Deel dit bericht....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin