Prairie Garden

De onderhoudsarme Prairie Garden

De Prairie Garden is een onderhoudsarm beplantingssysteem waarbij een natuurlijk evenwicht ontstaat tussen planten. Het beplantingsconcept wijkt af van de traditionele beplantingswijze. Doordat men geen groepen maakt van één en dezelfde plant, maar de planten over de hele oppervlakte laat terugkomen in verschillende combinaties.
De mix van vaste planten en siergrassen geven vijf tot zes keer per jaar een volledig ander beeld. Zowel qua kleur en structuur waardoor uw tuin altijd leeft. 

Weinig onkruid

De Prairie Garden is een stabiel systeem dat weinig tot geen onkruid toelaat, omdat de planten diep wortelend zijn.
De bovenste acht centimeter wordt afgedekt met een laag Prairieva. Hierdoor krijgt het onkruid minder kans van kiemen en lopen de planten eerder uit dan in een traditioneel ingeplante border.
Een voordeel is, dat de planten dankzij hun diepe wortelgestel en de goede vochthuishouding van Prairieva, geen last hebben van droge zomers.

Voordelen prairie beplanting

Bij het gebruik van prairie beplanting wordt er een doordachte plantenkeuze gemaakt, die weinig onderhoud nodig heeft. Het onderhoud vindt hoofdzakelijk plaats in de winter (februari).Voordelen van prairiebeplanting:

  • een natuurlijk uitzicht, elk seizoen weer anders
  • veel belevingswaarde voor weinig onderhoud
  • trekt bijen, vlinders en andere insecten aan
  • geen bestrijdingsmiddelen nodig
  • geen beregening nodig door het afdekken van de grond met Prairieva.

In wat voor soort tuin kan de Prairie Garden worden toegepast?

  • geschikt voor open, zonnige tuinen. Er moet zeker een halve dag zon zijn (dus tuinen op het zuiden, oosten en westen gericht)
  • zowel voor grote als kleine oppervlaktes toepasbaar.

Om aan de grote vraag tegemoet te komen zijn er een aantal mengsels samen gesteld met elk hun eigen sfeer en eigenschappen.
Op basis van uw wensen kunt u samen met ons een Prairie mengsel kiezen.