Onderhoud kunstgras

Contact opnemen

Een groot voordeel van kunstgras is dat het minder onderhoud vergt als een natuurlijk gazon. Toch heeft ook kunstgras eens in de zoveel tijd onderhoud nodig. Wanneer u kunstgras met regelmaat onderhoudt, kunt u er vele jaren plezier van hebben.

Verschillende soorten onderhoud

Kunstgras onderhoud bestaat uit het verwijderen van bladeren, het verwijderen van onkruid en het verwijderen van ander afval. Het verwijderen van bladeren is belangrijk, omdat er anders mos en onkruid gaat groeien. Dit kan gebeuren, doordat bladeren gaan composteren. De bladeren kunnen worden verwijderd met een bladblazer.

Is er toch onkruid gaan groeien tussen het kunstgras of naast de randen? Dan is het zaak om dit op de juiste manier te verwijderen, voordat het de kans krijgt om zich te wortelen. Onkruid kan verwijderd worden door het kunstgras te borstelen, te harken of door simpelweg te plukken. U kunt ook een biologisch middel aanschaffen, om het onkruid te verwijderen.

Kunstgras onderhouden in de winter

Winters weer is voor kunstgras geen enkel probleem. Het kunstgras zal niet kapot gaan of beschadigen wanneer het vriest. Waar u wel voor op moet passen, is sneeuw dat vastgevroren is aan het kunstgras. Het is belangrijk dat u dit niet probeert weg te halen, maar rustig wacht totdat de sneeuw gesmolten is.

Overig onderhoud kunstgras

Om langer te kunnen genieten van het kunstgras, is het ook belangrijk om er op de juiste manier mee om te gaan. Zo zijn de volgende dingen niet geschikt op kunstgras:

  • Barbecue
  • Vuurkorf
  • Kacheltje
  • Sigarettenpeuk

Bovenstaande dingen kunnen ervoor zorgen dat het kunstgras gaat smelten. Wanneer uw kunstgras toch per ongeluk deels is gesmolten, dan is reparatie mogelijk. Echter wordt het kunstgras na reparatie niet meer zo mooi als daarvoor.

Wanneer een zwaar voorwerp voor langere tijd op uw kunstgras heeft gestaan, kan het zijn de het kunstgras is platgedrukt. U kunt het kunstgras er weer mooi uit laten zien, door het te borstelen. Dit kan met een hark of met een bezem.

Kunstgras laten onderhouden door van Laar Tuinen

Wilt u zeker weten dat uw kunstgras op de juiste manier wordt onderhouden? Besteed het kunstgras onderhoud dan uit aan Van Laar tuinen. Wij zijn gespecialiseerd in kunstgras en zorgen ervoor dat u jarenlang kunt genieten van een mooi kunstgazon. Wilt u meer weten over het onderhouden van uw kunstgras of wilt u kunstgras laten aanleggen? Neem dan direct contact met ons op.