Onderhoud uw gazon het hele jaar door

Onderhoud van uw gazon vraagt de nodige aandacht. Om uw gazon in goede conditie te houden zijn er een aantal zaken die structureel moeten gebeuren bij het gazon onderhoud, namelijk: 

  • Verticuteren
  • Bemesten
  • Regelmatig maaien met goed gereedschap
  • Sproeien of automatische tuinberegening
  • Bladresten verwijderen

In het vroege voorjaar beginnen wij met het verticuteren van het gazon. Dit is nodig zodat de graswortels weer lekker luchtig in de grond kunnen gaan groeien. Ook worden de aanwezige mossen en afgestorven grasresten meteen verwijderd uit het gazon, zodat het gazon weer mooi egaal dicht kan gaan groeien. De beste tijd om te verticuteren is in de maand maart.

Gazon bemesten

Omdat het gazon meestal met een opvangbak op de maaimachine wordt gemaaid, verdwijnen de voedingsstoffen zoals stikstof,fosfor en kalium uit de grasmat. Een goed bemestingsplan is daarom nodig voor iedere grasmat.

Onze hoveniers beginnen in het voorjaar met het bemesten van het gazon. Afhankelijk van de grondsoort wordt bepaald hoe vaak en met welke meststoffen de grasmat moet worden verrijkt.

Regelmatig maaien

Om een mooi, dicht en groen gazon te krijgen is het noodzakelijk dat het gazon minimaal eens per week wordt gemaaid. Voor de groei van het gras is het beter dat er bij het maaien een klein beetje maaisel per keer wordt afgehaald.

Ook is het van belang dat het gazon met een goed scherp maaimes wordt gesneden en dat de maairesten van het gazon worden verwijderd.

Van Laar tuinen is dealer van Gardena en wij installeren het Gardena smart system. Dit betreft onder andere een slimme robotmaaier.

Beregenen

Uw gazon heeft bij droge perioden voldoende water nodig om te kunnen groeien. Als er niet wordt beregend bij droogte zal uw gazon gaan verkleuren en krijgt onkruid de overhand.

Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van automatische beregening in uw nieuwe of bestaande tuin. Door middel van een beregeningscomputer en een droogte sensor wordt de grasmat automatisch beregend en wordt er geen water verspild.

Bladresten verwijderen

Het is belangrijk om al het gevallen blad wekelijks van uw gazon te verwijderen, het blad zorgt ervoor dat het gazon geen zonlicht krijgt en uw gazon zal gaan verkleuren en dood gaan.

En het overig tuinonderhoud?

Naast het gazon onderhoud kunt u er ook voor kiezen om gelijk de hele tuin te laten onderhouden. Uw tuin is in goede handen bij Van Laar tuinen en u hoeft nergens meer naar om te kijken, want wij onderhouden uw tuin naar uw wens. Wilt u een afspraak maken om te kijken of tuinonderhoud uitbesteden iets voor u is? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Van Laar Tuinen.