Vijveronderhoud

Wanneer u een vijver heeft is het belangrijk dat deze goed wordt onderhouden. Schoonmaken van de vijver, beplanting toevoegen en het water filteren. De vijver zal er helder en fris uit blijven zien als deze goed wordt onderhouden. Daarnaast is het belangrijk om afgestorven plantendelen en ingewaaid blad uit de vijver te verwijderen. Vijveronderhoud is net zo belangrijk als tuinonderhoud in het algemeen.

Verschillende soorten vijveronderhoud

Er zijn drie soorten vijvers te onderscheiden:

  • Voorgevormde vijver
  • Kunstmatig aangelegde vijver
  • Natuurlijke vijver

Van Laar Tuinen is gespecialiseerd in het vijveronderhoud voor alle drie de soorten vijvers.

Water in de tuin

Bij water in uw tuin hoeft u niet direct aan een vijver te denken. Onderstaande opties zijn ook mogelijk om de belevenis van water in de tuin toch in uw eigen tuin te brengen:

  • Zwemvijvers
    Een zwemvijver en een gewone vijver lijken hetzelfde te zijn, toch zijn er een belangrijke verschillen. Onder andere de diepte, de zuiverende beplanting en filtertechnieken zijn extra aandachtspunten bij een zwemvijver.
  • Waterornamenten
    Een extra beleving in uw tuin kan ook een waterornament zijn. Als u uit veiligheidsoverwegingen of ruimtegebrek niet kiest voor een vijver, brengt een waterornament de oplossing.
  • Tuindouches
    Verkoelend, verfrissend en het gevoel van een eigen spa in uw tuin. 

 

Vijveronderhoud in verschillende seizoenen

Elk seizoen is in Nederland verschillend. Het onderhoud voor uw vijver zou ook per seizoen moeten verschillen. Zie hieronder de verschillende soorten vijveronderhoud per seizoen:

Voorjaar en zomer

In het voorjaar kan er veel aan de vijver onderhouden worden. Dit is het moment om de vissen te voeren en planten in de vijver te plaatsen. Heeft u last van algen in de vijver? Maak uw vijver zo voedselarm mogelijk. Weet u niet hoe u dit doet? Vraag ons dan gerust om advies.

Herfst

In de herfst kunnen afgestorven bladeren in uw vijver terecht komen. Zorg ervoor dat u deze bladeren uit uw vijver haalt voordat het gaat vriezen. Anders blijven ze de gehele winter op de bodem van de vijver liggen.

Winter

In de winter kan het gaan vriezen en kan er dus een ijslaag op uw vijver komen. Dit is slecht voor het leven in uw vijver. Zorg er dus ten alle tijden voor dat er een ‘ademgat’ in het ijs zit. Zo overleven uw vissen, kikkers en eventueel andere dieren in uw vijver, de winter.

Vijveronderhoud uitbesteden

Weet u zelf niet goed wat u moet doen om uw vijveronderhoud op de juiste manier uit te voeren? Neem dan zeker contact met ons op. 

vijveronderhoud   vijveronderhoud   vijveronderhoud

Deel dit bericht....Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.