Slimme tuin

Tuinieren is leuk, ontspannend en het geeft een voldaan gevoel als de tuin er weer verzorgd bij ligt. Maar wat als het nou allemaal nét wat makkelijker zou kunnen en u daardoor ook veel minder tijd kwijt kunt zijn aan het tuinonderhoud? Dat noemen wij Slim tuinieren! 
Niet alleen tijdswinst en gemak zijn voordelen in de slimme tuin. Een slimme tuin draagt een groot aandeel bij aan een groene leefomgeving, wat vervolgens weer een positief effect heeft op mens, dier en natuur.

In een slimme tuin staat duurzaam tuinieren voorop, daarmee bespaart u tijd en geniet u van een prachtig onderhouden tuin.
Met behulp van ons tuinadvies maken wij van uw tuin een slimme tuin.
De tuin van nu én voor de toekomst!

 

 

Duurzaam tuinieren

Een echte tuin, dat kan zijn een dakterras, stadstuin, bostuin, elk soort tuin hoort een groene uitstraling te hebben.
Een groene tuin is op vele manieren aan te leggen. Denk aan groen tegen de muur, ook wel verticaal tuinieren, of groen op het dak, zoals sedumdaken.
In de tuin moet een duidelijk beplantingsplan gemaakt worden. Met een beplantingsplan bereik je een goede verdeling en plaatsing van de planten. Iedere plant, boom of struik komt op een juiste plaats in de tuin te staan, hierdoor  komt elke plant tot zijn recht in de tuin.
Met een goede manier van beplanten, voorkom je ook overmatige groei van onkruid. En daardoor is er ook weer minder tuinonderhoud.
Groen in onze omgeving verhoogt de biodiversiteit, wat zorgt voor een betere luchtkwaliteit en een fijn leefklimaat.

Duurzaam tuinieren en wateroplossingen gaan hand in hand. Verderop meer hierover.

 

 

Het gazon met robotmaaier

Een mooi groen gazon vergt een hoop onderhoud.  Een perfect onderhouden gazon krijgt u met de robotmaaier. Voor elke tuin en ieder gazon is er een geschikte robotmaaier. Geen lawaaierige of vervuilende grasmaaiers, geen wekelijkse ritten van de hovenier en daarnaast kan de stroom voor de robotmaaier opgewekt worden via de zonnepanelen, dubbele winst betreft duurzaam tuinieren dus.
Nog een voordeel van de robotmaaier is de natuurlijke manier van bemesting. U leest hier meer over op onze pagina over duurzaam tuinieren.

 

 

Wateroplossingen

Door hevigere regenbuien ontstaat er regelmatig wateroverlast. Omdat u uw eigen waterafvoer van regenwater niet mag aansluiten op het rioolnetwerk, zult u zelf een wateroplossing moeten bedenken.
Bij wateroplossingen kunt u bijvoorbeeld denken aan het opvangen van regenwater, het afvoeren van water en hergebruik van water.
Wanneer regenwater wordt opgevangen, kan dit worden opgeslagen en (later) gebruikt worden voor de bewatering van de tuin. Met een drainagesysteem of waterafvoersysteem is dit mogelijk in elke tuin. Ook plaatsen wij ondergrondse waterbuffers en infiltratiekratten voor de opvang van regenwater.
Is er water in de buurt van uw woning, dan kan hier water worden uitgepompt en zo weer gebruikt worden voor de tuin. Voor iedere tuin is er een geschikte pomp en kan er een compleet beregeningssysteem worden geïnstalleerd.
Met een irrigatiesysteem in uw tuin krijgt het gazon en de beplanting altijd voldoende water toegediend. Hierdoor  wordt er ook geen onnodig water verspilt. 

 

 

Installatie door Van Laar tuinen

Wij zijn Van Laar tuinen en specialiseren ons op het gebied van toekomstgericht tuinieren en duurzame tuinen. Dat wil zeggen dat wij op zoek gaan naar duurzame en groene oplossingen voor in uw tuin. Wij blijven ons ontwikkelen op dit gebied. In de tuinen die wij onderhouden, maken wij gebruik van accugereedschap. Daardoor is er minder geluidsoverlast en het is milieuvriendelijk.
Wateroplossingen, zoals de aanleg van beregeningssystemen en drainage kunt u volledig aan ons uit handen geven. Wij zijn hier zelf in gespecialiseerd en werken samen met andere specialisten die in opdracht van ons werken.

Voor de complete tuinaanleg en het toepassen van slimme oplossingen in uw nieuwe of bestaande tuin bent u bij ons van harte welkom.
Wij werken zelfstandig en samen met andere gespecialiseerde ondernemers. Samen met, de door ons uitgekozen, gespecialiseerde bedrijven komen we de werkzaamheden uitvoeren en leveren wij een prachtig eindproduct af!

Daarnaast is Van Laar tuinen één van de Gardena smart partners. Het gehele systeem van Gardena en alle toepasbare producten kunnen wij voor u aanleggen en installeren.

Laat u door ons adviseren over opvangsystemen voor regenwater, automatische irrigatie en pompen, de keuze in robotmaaiers en de volledige automatische bediening van uw tuin. Voor elke groene oplossing willen wij met u meedenken.

Bekijk ook andere projecten en diensten van Van Laar tuinen!

 

Slimme tuin

 

 

 

Deel dit bericht....Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Van Laar tuinen

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.