Wat is automatische beregening?

Automatische beregening is een makkelijke en waterbesparende manier om uw gazon en borders in goede conditie te houden.
Voldoende water bevorderd de groei van de bomen, planten en struiken. Met automatische beregening wordt er nooit teveel water gegeven. Daarnaast is automatische beregening helemaal zelfwerkend in te stellen.

Heeft u een grote tuin of een wat minder grote tuin? Dat maakt allemaal niet uit. In elk soort tuin past een manier van automatische beregening. Denk hierbij aan een druppelslang onder de hagen, zwenksproeiers in het gazon of pop-up sproeiers in de borders.
Automatische beregening heeft als voordeel dat uw tuin altijd het water krijgt wat hij nodig heeft.

Een beregeningsinstallatie kost u weinig tijd. Dit heeft alles te maken met hoe de installatie is ingericht. Wanneer het systeem eenmaal is ingesteld, heeft u er geen omkijken meer naar.

Beregening van uw tuin kunt u laten aanleggen en instellen bij de nieuwe tuinaanleg, maar ook bij bestaande tuinen kan een beregeningssysteem worden toegepast.

Van Laar tuinen

 

Hoe werkt automatische beregening?

Door een goed beregeningsplan op te stellen voorkom je dat er water wordt verspilt. De verschillende soorten beplanting en het gazon krijgen op deze manier het juiste aantal liters water toegediend.

Aan de beregeningscomputer wordt een regensensor of een bodemsensor aangesloten. Een regensensor meet hoeveel neerslag er is gevallen en zodra de sensor droog wordt zal de beregening automatisch het ingestelde programma gaan starten.
Een bodemsensor bevindt zich in de grond en meet nauwkeurig het vochtgehalte in de bodem. Zodra de bodem te droog wordt, zal de beregeningscomputer zijn programma gaan hervatten.

Regenwater opvangen en hergebruiken voor de bewatering van de tuin is een duurzame manier van beregening. Wij plaatsen infiltratiekratten, een ondergrondse regenwaterbufferput of andere vormen van waterbuffers. Het beregeningssysteem wordt aangesloten op de waterbuffers en zo gaat het water weer terug uw tuin in.
Wanneer er water in de buurt van uw woning is, kan dat ook gebruikt worden voor de beregeningsinstallatie. Door gebruik van een pomp en filter wordt het water gebruikt voor de besproeiing van de tuin.
In grotere tuinen maken we ook gebruik van een bron. Grondwater wordt dan via een pomp het irrigatiesysteem in geleid.

Aansluiting op de waterleiding is natuurlijk ook een mogelijkheid. Vaak hebben we aan één buitenkraan genoeg om de hele tuin te kunnen beregenen. Omdat er meestal te weinig waterdruk aanwezig is om alle sproeiers in één keer te laten sproeien, splitsen we de tuin op in delen. Zo kan je in één tuin wel twintig pop-up sproeiers hebben die in groepjes van een vijftal gaan sproeien.

Van Laar tuinen

 

Gardena smart system

Wij zijn partner van Gardena en installeren alle smart producten van het GARDENA smart system.
Dit systeem werkt met een bodemsensor en is te bedienen via één handige  Smart app via uw tablet of smartphone. De installatie van dit systeem verzorgen wij voor u.

Van Laar tuinen

 

Wat kost een beregeningsinstallatie?

Een beregeningsinstallatie varieert qua prijs. Dit heeft onder andere te maken met de oppervlakte van uw tuin. Ook zit er verschil in de prijzen van de producten welke wij aanbieden.
Aangezien wij volledige wateroplossingen installeren, zoals ook drainage en waterafvoersystemen, kijken en bespreken wij eerst met u de mogelijkheden en de beste oplossingen. Daarna brengen wij de offerte uit.
Voor vragen over wateroplossingen en automatische beregening in uw tuin kunt u contact met ons opnemen.

 

beregening     beregening    beregening

 

Deel dit bericht....Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Beregening

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.