Wat is automatische beregening?

Automatische beregening……wel zo makkelijk om op deze manier uw gazon en borders in goede conditie te houden.

Heeft u een grote tuin of een wat minder grote tuin, automatische beregening heeft als voordeel dat uw tuin altijd het water krijgt wat hij nodig heeft. Het systeem werkt door middel van een regensensor.

Een beregeningsinstallatie kost u weinig tijd en tuinonderhoud. Dit heeft alles te maken met hoe de installatie is ingericht. Wanneer deze eenmaal is ingesteld, heeft u er geen omkijken meer naar.

Beregening van uw tuin kunt u laten aanleggen en instellen bij de nieuwe tuinaanleg, maar ook bij bestaande tuinen kan een beregeningsinstallatie heel simpel worden toegepast.

Hoe werkt een beregeningsinstallatie?

Door een goed beregeningsplan op te stellen voorkom je dat er water wordt verspilt. De verschillende soorten beplanting en het gazon krijgen op deze manier het juiste aantal liters water toegediend.

Aan de beregeningscomputer wordt een regensensor of een bodemsensor aangesloten. Een regensensor meet hoeveel neerslag er is gevallen en zodra de sensor droog wordt zal de beregening automatisch het ingestelde programma gaan starten.
Een bodemsensor bevindt zich in de grond en meet nauwkeurig het vochtgehalte in de bodem. Zodra de bodem te droog wordt, zal de beregeningscomputer zijn programma gaan hervatten.

Vaak hebben we aan één buitenkraan genoeg om de hele tuin te kunnen beregenen. Omdat er meestal te weinig waterdruk aanwezig is om alle sproeiers in één keer te laten sproeien, splitsen we de tuin op in delen. Zo kan je in één tuin wel twintig pop-up sproeiers hebben die in groepjes van een vijftal gaan sproeien.

Wij trotse dealer van GARDENA en bieden u het GARDENA smart system.
Dit systeem werkt met een bodemsensor en is te bedienen via één handige  Smart app via uw tablet of smartphone. De installatie van dit systeem verzorgen wij voor u.

Wat kost een beregeningsinstallatie?

Een beregeningsinstallatie varieert qua prijs, dit heeft onder andere te maken met de oppervlakte van uw tuin. Ook zit er verschil in de prijzen van de producten welke wij aanbieden.
Voor vragen over automatische beregening in uw tuin kunt u contact met ons opnemen. Wij geven gratis advies in uw eigen tuin en maken een geheel vrijblijvende offerte.

 

beregening     beregening    beregening

 

Deel dit bericht....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.