Bekijk onze tarieven voor uw Tuin ontwerp

Vraag vrijblijvend offerte aan

De kosten voor uw tuin ontwerp

Uw tuin ontwerp is een maatwerkproduct. Wij kunnen u hier enkel informeren over de standaard tarieven voor een tuin ontwerp.

De kosten van een tuinontwerp inclusief beplantingsplan zijn:

  •  0-100 m2                €400,-
  •  100-200 m2           €500,-
  •  200-400 m2          €650,-
  •  400-800 m2          €750,-
  •  800-1000 m2        €900,-
  •  >1000 m2               Op aanvraag

Wij komen uw tuin eerst vakkundig inmeten, ook het eventuele hoogteverschil meten wij in zodat we precies weten waar er rekening mee moet worden gehouden met het maken van het ontwerp. Ook de ligging van de tuin is een belangrijk aspect, ligt de tuin in de zon of juist in de schaduw, is er zandgrond aanwezig of hebben we te maken met een klei grond.

Tegenwoordig valt er in één keer veel neerslag en is wateroverlast in uw tuin een groot probleem aan het worden, met de juiste maatregelen voorkomt u dat uw tuin blank staat na zo’n hevige regenbui.

Drainage in uw tuin is dan een goede oplossing om het water mee af te kunnen voeren zodat planten niet met hun wortels in het water staan en dood zullen gaan. Het is ook mogelijk om het regenwater op te slaan in uw tuin zodat u dit regenwater in een later stadium kunt gebruiken om uw tuin mee te beregenen.

Vooral bij nieuwbouw kunt u te maken hebben met wateroverlast omdat daar de grond behoorlijk is verdicht tijdens de bouw werkzaamheden. De grond laat dan nauwelijks meer water door en uw tuin wordt dan één grote waterbak waar snel verzakkingen in het straatwerk  zullen gaan komen en waar beplanting niet de kans krijgt om lekker te kunnen gaan groeien, omdat de wortels van de beplanting tegen gehouden worden door een vastgereden laag grond.

Het is daarom belangrijk dat bij de aanleg van uw tuin de grond goed wordt los gemaakt en dat de grond water doorlaatbaar wordt.

Tuinontwerp tuin Bennekom