5 tips om uw tuin in de winter te onderhouden

07-03-2018

De tuin krijgt het in de winter soms flink te verduren met de kou, vorst, sneeuw, ijs en gebrek aan zonlicht. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het ook in de winter belangrijk om uw tuin te onderhouden. Hieronder een aantal cruciale tips om uw tuin te beschermen tegen deze koude maanden.

 

1. Onkruid weghalen

Onkruiden kunnen in de winter doorgroeien. Helemaal wanneer de temperatuur boven nul blijft. Door in de winter het onkruid met de wortel te verwijderen, voorkomt u dat het in een rap tempo groeit zodra het warmer wordt.

 

2. Blijf van het gazon af

Als het gazon in de winter bevroren is, is het verstandig om hier niet op te lopen. Zo voorkomt u kale plekken. Mocht het een zachte winter zijn en het gazon blijft toch groeien, dan kunt u uiteraard de grasmaaier erbij pakken.

 

3. Bescherm gevoelige planten

Niet alle planten zijn winterbestendig. Voorbeelden zijn de rozen en de olijf. Het is daarom essentieel om deze planten te beschermen door ze op een beschutte plek te bewaren of om ze in te pakken. Vriest het ook overdag? Dan moeten vooral de groenblijvende planten beschermd worden. Als de zon schijnt, kunnen de bladeren ook nog eens uitdrogen. Om dit te voorkomen kunt u het beste de bladeren met een vliesdoek bedekken.

 

4. De wintersnoei

De winter is een goede periode om de bomen die u eventueel heeft staan te snoeien. Bomen verkeren als het ware in een winterslaap, waardoor het sap sterk afneemt. Pas wel op met vorst! Sommige bomen kunnen niet gesnoeid worden wanneer het vriest. Gelukkig is dit bij veel bomen wel gewoon mogelijk.

 

5. Vergeet de vogels niet!

Vogels hebben het in de winter een stuk zwaarder. In de koude maanden is er weinig tot geen voedsel te vinden. Om ze een handje te helpen, kunt u voor een vogel buffet zorgen. Om de vogeltjes een warm plekje aan te bieden, is het plaatsen van een vogelhuisje ook een leuke toevoeging in de tuin. Dat brengt meteen wat gezelligheid met zich mee!

Dit waren onze belangrijkste tips op het gebied van tuinonderhoud in deze koude wintermaanden. Wilt u meer weten over het onderhouden van uw tuin of uw tuinonderhoud uitbesteden? Neem dan contact met ons op!

Deel dit bericht....Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin